Tres glorieretes en el bàndol moro i dos en el cristià. A més, quatre dones, que nosaltres sapiam, representaran les seues filaes en la Glòria. La gent de Fonèvol està joiosa.

En dos anys, des que es va decidir que l’acte era mixt, un 14 % de  les persones adultes que participen en la Glòria són dones, mentre que entre els festers/es de ple dret només un 4 % són dones. En 2002, es van començar a prohibir les esquadres mixtes per a evitar que les dones participaren en una esquadra, eixe mur de contenció va evitar el pas de les aigües fins 2016. Però les dones volem igualtat i, quan podem participar, ho fem.

Queda camí abans d’arribar al 50% i que la festa reflectisca la societat. Per aconseguir-ho, d’una banda, totes les formacions han de ser mixtes i hòmens i dones han de poder baixar Sant Nicolau colze amb colze. D’altra banda, hem de permetre que les dones porten el trage oficial de la filà, portar un vestit diferent ha servit per a segregar, però la societat canvia i ja no volem viure separats.

La desfilada que anuncia les festes serà gloriosa i encara pot ser millor.

Queda molt per fer

Fonèvol