http://www.tipografialamoderna.com/site/wp-content/themes/tipografia_la_moderna_v10/scripts/timthumb.php?src=http://www.tipografialamoderna.com/site/wp-content/uploads/2017/02/hqdefault.jpg&w=715

Cap dona votarà el dia 23 els canvis en l’Ordenança de la festa. Els hòmens que votaran el dia 23 en el Casal, decidiran si aproven uns canvis que són un pedaç més i un nou intent de posar-li portes al camp. Comportarà una prolongació de la discriminació, el resum és el següent:

La Glòria no té uniformitat de trages ni de sexe.

L’arrancada de la Diana té un poc d’uniformitat de trages i un poc d’uniformitat de sexe.

La resta de la primera Diana té uniformitat de trages i de sexe.

La segona Diana no té uniformitat de trages ni de sexe.

L’Alardo no té uniformitat de trages ni de sexe.

L’esquadra té uniformitat de trages i de sexe.

La Processó no té uniformitat de trages ni de sexe.

Molt coherent no és.

El pedaç consisteix a distingir entre formacions i esquadres, les esquadres no uniformes es diuen formacions, les que són un poc uniformes o molt uniformes es diuen esquadres. El rigor històric d’esta decisió és el mateix que el de celebrar la victòria d’una batalla que, segons els historiadors, es va perdre.

Per això ens reafirmem en el que ara ja diuen molts festers: Un trage, una filà.

Tant de bo no calguera votar res perquè les chanes puguen fer la Diana o qualsevol dona la Glòria. Tot i així, ens alegrarem si les chanes poden fer la Diana i serà un nou pas endavant. Queda molt per fer.

#untrageunafila

#donesalafesta