Títol: Atac a la Fortalesa
Autor: Armando Jordá Vila

Igual que el capità cristià en l’ambaixada, el President de l’ASJ pensa que la gent de Fonèvol no mereixem resposta. Almenys, el capità li demana al seu ambaixador que conteste a l’altre ambaixador: «Embajador, contesta, aunque no creo que merezcan respuesta», a nosaltres ni això.

Fa cinc mesos vam remetre al president una carta per fer-lo coneixedor de les nostres idees al voltant de dos qüestions i demanar-li que propicie uns canvis sobre eixos temes. Els temes eren la indumentària i el tracte a les pioneres de la festa. Ací teniu transcrits alguns dels paràgrafs de la nostra carta:

«Ens adonem que les filaes estan modificant gradualment els uniformes femenins de forma que cada volta s’assemblen més als dissenys oficials. »

«En este moment, els continus canvis en el vestit femení suposen un encariment per a les dones que han d’anar comprant cada volta el nou uniforme, així les dones han de suportar una barrera més per a participar en les festes.

A més, coneixem les dificultats que els vestits femenins estan ocasionant a les dones que participen en l’Alardo. »

«Sabem que les primeres dones que van entrar a les filaes es van comprar el trage oficial i el volen continuar portant ja que van creuar abans que existira la discriminació en els vestits. Eixes dones pensen, com nosaltres, que la millor opció és que festers i festeres de ple dret porten el mateix uniforme.

Suposem que també les filaes que han optat per fer modificacions mínimes en els seus trages estan a favor d’esta opció.

Per tot això volem demanar-li que l’ASJ autoritze les dones a portar el disseny oficial al menys per a disparar, que les formacions de la primera i la segona Diana puguen ser mixtes, i que l’ASJ encoratge a les filaes a modificar els uniformes de manera que les peces del trage acaben sent iguals. »

Finalment, en la nostra carta li vam demanar que ens informara de les accions previstes respecte de les idees que li remetíem.

La seua resposta ha sigut el silenci. Amb eixa actitud prepotent es demana que les festes d’Alcoi siguen BIC? Nosaltres continuem pensant que, abans, han de ser igualitàries i, almenys, podrien discutir les idees dels associats i la resta de ciutadania, ja que, al cap i a la fi, estes festes són de tot el poble, encara que sembla que d’això se’n han oblidat.

Queda molt per fer