En el mes de febrer Fonèvol ha participat en tres taules redones i dues entrevistes.
Hem tingut l’oportunitat de teixir xarxes entre diferents persones empenyades en la igualtat. Hem conegut les primeres dones festeres d’Ontiyent, que es van atrevir a eixir a les seues festes en els anys 80. Hem compartit espai amb diferents dones lluitadores alcoianes que ens han mostrat com associar-se dona resultat. I com l’intent de sacsar les enquilosades estructures festeres continua fent pensar a la gent i provocant respostes viscerals.
Hem descobert que també l’Alarde de Yecla va tindre una dona participant en dues ocasions i volem pensar que altres dones seguiran en algun moment el sender que ella va obrir.
La gent de les falles i les muixerangues de València ens han ensenyat que es poden explorar noves formes de participar en les festes: sense fallera major, amb un home representant eixe paper, amb un grup de dones o un grup mixt encarregant-se de la part tècnica d’una muixeranga…
Hem vist que una dona pot ser presidenta d’una falla i proposar noves formes de representar eixe paper. Sabem que una dona ha participat en el ball dels dimonis de Manacor. Que al Pallars hi ha dones diableses. I que encara queden moltes festes populars vedades a les dones.
Hem tingut l’alegria de retrobar-nos amb gent que va vindre a les jornades de Fonèvol d’Alcoi.
Ara que la nostra associació complix vint anys sabem que la xarxa que estem teixint perdurarà.

#Dones a la festa

#Queda molt per fer